Składniki:
1,5 kg karpia
Rama Culinesse

Delikat do ryb
jajko
tarta bułka
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Karpia myjemy, odcinamy płetwy, ogon i łeb. Kroimy na dzwonka, każdy kawałek posypujemy przyprawą Delikat do ryb. Pieprz, mieszamy z bułką tartą. Każdy kawałek maczamy w rozbitym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki Ramy Culinesse, kładziemy rybę na wrzący tłuszcz i smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor. Gotową rybę kładziemy do żaroodpornego naczynia. Wstawiamy do ciepłego piekarnika na kilka minut, żeby potrawa powoli doszła.
Wszystkie przepisy