Składniki:
1 kg kapusty kiszonej

1 kostka bulionu grzybowego

1 kostka bulionowa z oliwą z oliwek i ziołami

makaron conchiglione (grube muszle)

kilka ziaren ziela angielskiego
grzyby suszone
pieprz

liść laurowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kostkę bulionu grzybowego rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku, wkładamy kapustę i gotujemy do miękkości. Zalane wrzątkiem grzyby moczymy 30 minut. Odlewamy połowę bulionu z kapusty, dodajemy do kapusty grzyby z wodą. Gotujemy ok. 30 minut Kostkę bulionu z oliwek rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku, w bulionie ugotujemy makaron na półmiękko. W muszle nakładamy farsz kapuściano-grzybowy. Jeśli farsz jest za mokry, odcedzamy go.
Wszystkie przepisy