Składniki:
śmietana 30% 2 łyżki
cebula 1
pieszarki 200 g
masło 2łyżki
filet z karpia 800g
sok z cytryny
mąka 2łyżki
olej do smażenia 4łyżki
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietanę. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle. Filet oczyścić, pokroić na 4 porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pierzem. Następnie panierować w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano. W naczyniu do zapiekania ułożyć filety i pieczarki. Polać Sosem grzybowym. Zapiekać 20 minut.
Wszystkie przepisy