Składniki:
jajka: 8 szt.
pierś z kurczaka: 1 pojedyncza pierś
papryka czerwona: połowa
cebula:1 średnia główka
przyprawą - mini kostka "ostra papryka": 2 kostki
olej do smażenia: 1łyżka
majonez do ozdoby: 2 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (żeby nie popękały - i do tego są smaczniejsze), paprykę i cebulę pokroić i zmielić w blenderze, pierś z kurczaka zmielić blenderem, cebule, paprykę i kurczaka razem wymieszać i usmażyć na patelni, posypać przyprawą - mini kostka "ostra papryka" (przy smażeniu dużo mieszać aby powstały malutkie grupki a nie jakiś zbity kawał mięsa) co jakiś czas podlewać wodą, odparować wodę przed włożeniem farszu do jajek, obrać, przekroić jajka ostrożnie wybrać z nich żółtka i faszerować przygotowanym kórczakiem (według uznania - może być ciepły lub zimny), ozdobić majonezem (można też keczupem)
Wszystkie przepisy