Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo

15 dag miąższu awokado

1 ogórek konserwowy (7 dag)

1 łyżka śmietany 18-procentowej

2 łyżeczki soku z cytryny

1 łyżka natki pietruszki

sól
pieprz. Do przybrania: 10 połówek orzechów włoskich
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka obrać, opłukać zimną wodą i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć z awokado i śmietaną na gładką masę. Ogórek opłukać, osączyć i posiekać. Do masy dodać ogórek, natkę pietruszki, sok z cytryny, sól oraz pieprz i starannie wymieszać. Pastą napełnić połówki jajek i przybrać połówkami orzechów.
Wszystkie przepisy