Składniki:
sznycle cielęce:4
plastry szynki:4
ugotowane na twardo jajka:4
mielona papryka
pieprz
sok z połowy cytryny
sól ziołowa
olej do smażenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Sznycle rozbić delikatnie(najlepiej włożyć je pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej). Oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na sznyclach ułożyć plasterki szynki. Ugotowane i obrane jajka posypać mieloną papryką i odrobiną soli i pieprzu. Na środku sznycli położyć jajka, zwinąć mięso i obwiązać bawełnianą nicią. Rulony smażyć w gorącym, głębokim oleju ok. 10 minut. Po usmażeniu ułożyć na liściach sałaty.
Wszystkie przepisy