Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo
kawalek (gruby plasterek) słoniny
skórka chleba
koper (najlepiej świeży lub mrożony)
sól pieprz jarzynka
bułka tarta
olej do smażenia,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja w skorupkach przeciąć na pół, tak aby jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjąć zawartość do miseczki. Pokroić słoninę i skórkę od chleba na bardzo drobną kosteczkę. Dodać sól, pieprz i koniecznie koperek. wszystko razem dokładnie wymieszać. nałożyć do skorupek, umoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć ok 5 min. Delikatnie zdjąć.
Wszystkie przepisy