Składniki:
3 jajka
śmietana 18% 400ml
3 łyżki mąki
3 szczypty soli
pół szklanki wody mineralnej niegazowanej
30dag kiełbasy - dobrej do smażenia
olej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

rozgrzewamy olej na patelni; Smażymy pokrojoną w plasterki kiełbasę i w tym czasie przygotowujemy jajecznicę: mieszamy jajka ze śmietaną, mąką i solimy. Dodajemy wody - by całość miała konsystencję gęstej śmietany. Odlewamy tłuszcz ze smażonej kiełbasy i dodajemy masę (jajka + śmietana + mąka + woda + sól). Smażymy na konsystencję twarożku. Najlepiej smakuje z korniszonkami.
Wszystkie przepisy