Składniki:
400 g makaronu lubella 250 g pieczarek 2 szt cebula 1 pierś indyka 50 g żółtego sera mocarella sól
pieprz
słodka papryka
bazylia
oregano
pietruszka
200 g śmietany luksusowej 30%.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie 2. Pierś kroimy w drobne kawałki 3. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju 4. Dodajemy poćwiartowane pieczarki 5. Dorzucamy cebule pokrojoną w paski 6. Chwilkę smażymy 7. Całość zalewamy śmietaną 8. Po chwili dodajemy ugotowany makaron 9. Następnie odstawiamy patelnie 10. Dodajemy potarty ser 11. Doprawiamy do smaku sola,pieprzem,bazylia i oregano,pietruszka 12. Całość przekładamy do żaroodpornego półmiska 13. Posypujemy słodka papryka 14. Zapiekamy w piecu ok 10min
Wszystkie przepisy