Składniki:
Jajka- 4 szt. (może być wiecej lub mniej)
Mała cebulka
Natka pietruszki lub szczypior
Łyżka śmietany lub jogurtu
bułka tarta do panierki
tłuszcz do smażenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja gotujemy na twardo, następnie przekrajamy na pół razem ze skorupką, wyciągamy środek i kroimy w malutką kosteczke. Cebulke szklimy na masełku. oczkach W naczyniu mieszamy jajko , cebulke (zeszkloną), natke i dodajemy śmietanke , doprawiamy sola i pieprzem. Ppowstała masą nadziewamy skorupki jaj i cześcia z masą do bułki tartej. Smażymy na tłuszczu aż sie przyrumieni. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i utartą marchewka.!!! Smacznego
Wszystkie przepisy