Składniki:
5 jaj

majonez 5 łyżek

śmietana kwaśna 18% 200ml

żółty ser 4 plastry

szynka gotowana 2 plastry

sól

pieprz

szczypiorek - pęczek

mielona czerwona papryka ostra - łyżeczka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Majonez i śmietanę wymieszać na gęsty sos, posolić, popieprzyć. Do salaterki wlać większą część sosu, posypać go posiekaną drobno szynką, ułożyć na tym połówki jaj, polać resztą sosu, posypać posiekanym drobno żółtym serem , posiekanym szczypiorkiem i na to posypać łyżeczkę ostrej papryki. Smacznego
Wszystkie przepisy