Składniki:
1 mały kalafior
biała rzodkiew -100g
1 zielony ogórek
1 pomidor
2 jaja ugotowane na twardo
szczypiorek (1 łyżka posiekanego)
liście sałaty
sól
3-4 łyżki majonezu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Kalafior oczyścić, podzielić. Gotować ok 5 minut. Odsączyć, ostudzić. Ogórek i rzodkiew zetrzeć na tarce,. Jajko i pomidora pokroić w drobną kostkę. Kalafior, rzodkiew, ogórek, szczypiorek połączyć z majonezem. Doprawić solą do smaku. Ułożyć na liściach sałaty. Posypać pomidorami i jajkiem.
Wszystkie przepisy