Składniki:
jajka:7 sztuk
masło:2 łyżki,smietana: 2 łyżki,posiekany szczypiorek: 2 łyżki
tarta bułka,sałata,sól,pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

6 jajek ugotowac na twardo.Ostudzic,ostrym nożem przekroic na wzdłuż na pół.Wyjac białka z zółtkami skorupki zachowac. Wyjete białka wraz z zółtkami posiekac dodac zostawione 1 jajko surowe,łyżeczkę masła,śmietanę i szczypiorek.Wymieszac. Farszem napelnic skorupki wyrównać powierzchnię,posypać tartą bułką.Na patelni rozgrzac masło i podsmazyc jajka na złoto. Ułożyc na lisciach sałaty udekorowac natka pietruszki.
Wszystkie przepisy