Składniki:
Jajka
Cebula
Pieczarki (na jedno jajko 2 pieczarki)
2 łóżki masła
jajko do panierowania
odrobina bułki tartej dp panierki
łyżka posiekanej natki pietruszki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Pieczarki podsmażyć na masełku z posiekaną cebulką, Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdł uż na pół (ostrożnie, żeby skorupka pozostała w dobrej kondycji) Jajka wyjąć, pokroić z drobną kosteczkę, dodać sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki oraz podsmażone wcześniej z cebulką pieczarki. Wymieszać dokładnie by się składniki połączyły. Powstałą masą napełnić połówki skorupek jajka i stronę z farszem posmarować rozbitym jajkiem, osypać bułką tartą i tą stroną poukładać na patelni, by się podsmażyły. Podawać na ciepło w skorupkach lub na zimno wyjętę z foremki skorupkowej. SMACZNEGO
Wszystkie przepisy