Składniki:
8-9 paczek herbatników
puszka mleka skondensowanego słodzonego
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
0,5 l mleka
2 śnieżki lub 1 śmietan fix
2/3 kostki masła
200 ml śmietany 30%
czekolada mleczna
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mleko skondensowane gotować w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.
Wszystkie przepisy