Składniki:
halibuta świeżego 10 kawałków
łyżka pokruszonych liści laurowych
ziela angielskiego 5 kulek
łyżeczka pełna czosnku granulowanego
łyżka gorczycy
łyżeczka rozkruszonych ziaren jałowca
po 1 łyżce: cząbru
tymianku
koperku
łyżeczka majeranku
szklanka oliwy
2 łyżki wegety
łyżka płaska soli (osobno potrzebna sól do nasolenia kawałków ryby)
przyprawa do szaszłyków(wykorzystać 2/3 opakowania)
sok z jednej pomarańczy bez pestek,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 80 zł
 

Sposób przyrządzania

z podanych składników zrobić marynatę i umieścić w niej wcześniej umytą i nasoloną rybę i odstawić pod przykryciem na 4 godziny do lodówki ,po czasie na rozpalonym grillu przypiekać 20 minut do miękkości,podawać z surówką - inka21
Wszystkie przepisy