Składniki:
mielone mięso wołowe: 1/2 kg
boczek-tłusty: 10 dag
olej: 3 łyżki
musztarda: 1 łyżeczka
cebula
jajko
łyżeczka sosu worcester
przyprawa do grilla: 1 łyżka
pieprz
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Zmielić boczek, dodać wołowinę, jajko, drobno posiekaną cebulę i dobrze wymieszać. Do masy dodać sos, musztardę, sól i pieprz. Ponownie wymieszać i uformować płaskie okrągłe hamburgery. Wstawić do lodówki na 1h. Olej zmieszać z łyżką przypraw do grilla, posmarować hamburgery i piec na rozgrzanym ruszcie ok.20 min. Smacznego!
Wszystkie przepisy