Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka pasztetu z drobiu (10 dag)
1 łyżka startego sera morskiego
2/3 łyżki margaryny
1 cebula (3 dag)
1 łyżeczka natki pietruszki
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz Do przybrania: gałązki natki pietruszki
10 obranych migdałów
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Śniadania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka obrać, opłukać zimną wodą i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko zrumienić na margarynie. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z serem, żółtkami i natką pietruszki. Przyprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Masą napełnić połówki białek. Gałązki natki pietruszki opłukać i osuszyć. Jajka przybrać natką pietruszki oraz migdałami.
Wszystkie przepisy