Składniki:
indyk o wielkosci 5-6kg na nadzienie: 1 maslo 4 jajka na twardo
2 cebule
20 dag boczku wedzonego,20 dag kielbasy,10 dag orzechow wloskich
1 opak wiorkow kokosowych
1 sloik oliwek
20 dag winogron. lub rodzynek
pieprz,sol,galka muszkatolowa,1/2 bulki bagietki.lub 3-4 bulki kajzerki,1 szkl wina bialego 2 lyzki koniaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 80 zł
 

Sposób przyrządzania

Indyka umyc natrzec sola zostawic na 2-3 godz. Jajka ugotowac na twardo, cebule pokroic w kostke ,boczek tez,kielbase ,rodzynki posiekac,bulke pokroic w kostke. Na masle podsmazyc cebule,boczek,kielbase dodac orzechy, kokos,rodzynki,oliwki,winogrona..Odstawic.Bagietke pokrojona zalac winem i koniakiem dodac do pozostalych skladnikow i wymieszac.Doprawic do smaku dodac pokrojone jajka. Nadziac indyka. Zszyc nitka bawelniana.
Wszystkie przepisy