Składniki:
jajka
szynka w plastrach
ser żółty starty
ewentualnie pieczarki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Śniadania
Porcje:
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Do tego dania najlepiej nadają się foremki muffinkowe, ale równie dobrze sprawdzają się foremki do babeczek średniej wielkości. Potrzebujemy tyle plastrów szynki, co jajek. Plastrami wykładamy foremki, dokładnie, robiąc coś na kształt miseczki. Wbijamy po jednym jajku do każdej foremki. Posypujemy startym serem i wkładamy do rozgrzanego do 180 st piekarnika. Pieczemy do ścięcia białka. Delikatnie wyjmujemy z foremek. Po wyjęciu posypujemy zieleniną. Przed wbiciem jajka możemy ułożyć na wędlinie usmażone pieczarki.
Wszystkie przepisy