Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
15 dag miąższu awokado,1 ogórek konserwowy,1 łyżka śmietany 18-procentowej,2 łyżeczki soku z cytryny,1 łyżka natki pietruszki,sól,pieprz,polówki orzechów włoskich do przybrania
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka obrać, opłukać zimną wodą i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć z awokado i śmietaną na gładką masę. Ogórek opłukać, osączyć i posiekać. Do masy dodać ogórek, natkę pietruszki, sok z cytryny, sól oraz pieprz i starannie wymieszać. Pastą napełnić połówki jajek i przybrać połówkami orzechów.
Wszystkie przepisy