Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym
1 mała puszka anchois
10 dag twarogu
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka kaparów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki śmietany
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Śniadania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. 4 fileciki anchois i kapary osączyć z zalewy i drobno posiekać. Żółtka połączyć z tuńczykiem i resztą anchois, dodać ser, musztardę sok z cytryny, natkę pietruszki i śmietanę. Wszystko razem utrzeć lub zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić (za pomocą szprycki) białka jajek. Udekorować natką pietruszki.
Wszystkie przepisy