Składniki:
jajka:8 sztuk,sardynki z puszki:10 dag,keczup,majonez:4-6 łyżek,cebula:10 dag,sól,pieprz,cytryna,sałata i koper do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka ugotowac na twardo.Nastepnie zalac je zimna wodai odstawic az ostygną.Nastepnie obrac je i przekroic na równe połówki.Wyjac zółtka.Cebule oczyscic, obrać,drobno pokroić. Zółtka utrzec z sardynkami,dodac majonez i przyprawy.Całość wymieszac. Tak przyrządzoną pastę nakładac na białka. Na koniec jajka udekorowac keczupem,plasterkami cytryny oraz koperkiem.Przyrzadzone jajka ułozyc na półmisku z liscmi sałaty.
Wszystkie przepisy