Składniki:
4 jaja ugotowane na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
4 łyżki majonezu
łyżka chrzanu
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
łyżka ugotowanego i dokładnie zmiksowanego szpinaku
sól.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja obrać, przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i starannie utrzeć je z łyżką majonezu, rozdrobnionym tuńczykiem i chrzanem, osolić do smaku. Połówki białek wypełnić masą, tak by uzyskały kształt całych jaj. Z reszty majonezu oraz szpinaku przyrządzić sos, wymieszać go z natką i rozsmarować na dnie półmiska. Faszerowane jaja przybrać i ułożyć na półmisku z sosem.
Wszystkie przepisy