Składniki:
4 filety z łososia,2 łyżki oleju,35dag.cukinii,ząbek czosnku,30dag.pomidorów,łyżka tymianku,sól,pieprz,sok z polowy cytryny
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety skropic sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem,i odłożyć do lodowki.Cukinię podzielić wzdłuż na ćwiartki i pokroic w kostkę.Pomidory obrac ze skórki i podzielić na ćwiartki usuwając gniazda nasienne.Miąższ pokroić w kostkę.Polowe oleju rozgrzac na patelni i usmażyć na nim cukinię.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,pomidory i wymieszac.Doprawić solą,pieprzem i tymiankiem.Dusić na małym ogniu przez 10 minut.Resztę oleju rozgrzać na drugiej patelni i smażyć na nim filety po 4 minuty z każdej strony.Jarzyny ponownie doprawić i wlożyć na talerze.Filety układać na wierzchu.Podawać zmłodymi ziemniaczkami.
Wszystkie przepisy