Składniki:
brokuły (najlepiej świeże
ale mogą być mrożone)
3-4 pomidory
2-3 ogórki zielone
rzodkiewki
1-2 papryki (różne kolory)
ser feta

SOS: duży jogurt naturalny (0,5 l)
3 łyżki majonezu
2-3 ząbki czosnku (posiekane lub przeciśnięte przez praskę)
sok z cytryny
zioła prowansalskie
sól

pieprz (do smaku)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa pokroić na duże kawałki (im większe, tym lepsze , brokuły króciutko obgotować i podzielić na cząstki. Paprykę zgrilloować (po 5 min z każej strony).Wszystko razem wrzucić do salterki. Składniki na sos wymieszać i przelać do "sosjerki". Ser feta pokrojony w kostkę- zgrillować (po 5 min z każdej strony), dodać do warzyw. Warzywa polewać sosem i wcinać! Ja podaję tę sałatkę zarówno do wędliny jak i mięs z grilla. Moja rodzina ją kocha! SMACZNEGO!
Wszystkie przepisy