Składniki:
1kg mięsa mielonego,2 szkl. ryżu
1 szkl kaszy manny
1-1,5 kg kapusty
2cebule
5 jaj
pieprz
vegeta
olej
pieczarki
bułka tarta
3-4 rosołki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kapustę poszatkować nasolić, odcisnąć, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać wszystkie składniki przyprawić według uznania, formować jak zrazy i obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Potem układać gołąbki na stojąco w brytfance zalać ugotowanym z rosołków wywarem całe mają być przykryte,piec w piekarniku około 1 godziny. Podawać z sosem pieczarkowym, jest to świetne danie na wigilie.
Wszystkie przepisy