Składniki:
makaron świderki - 1 opakowanie
marchew - 20 dag
pieczarki - 20 dag
mięso wieprzowe - 1/2 kg
cebula
bulion - 60 ml
sól
pieprz
olej
sos sojowy - 3-4 łyzki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu 2. Marchew pokroić w krązki, cebulę w piórka, pieczarki w plastry, mięso w paseczki 3. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso często mieszając. Dodać warzywa i smażyć kilka minut razem na mocnym ogniu. Podlać bulionem, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości. Podawać z makaronem. UWAGA: najlepiej smakuje następnego dnia pogrzane razem w naczyniu żaroodpornym
Wszystkie przepisy