Składniki:
średniej wielkości pstrąg
marchewka
włoszczyzna do zupy
mała żelatyna
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pstrąga dokładnie wyczyścić, pokroić w dzwonki, a te następnie poprzecinac na pół i posolić. Ugotować wywar z włoszczyzny, przyprawić go solą i pieprzem. Zostawić na małym ogniu, włożyć pstrąga, ale nie gotować, tylko sparzyć przez jakieś 30 sekund. Delikatnie wyjąć, zdjąć skórkę. Poukładać na niezbyt głębokim półmisku razem z żelatyną. Przyozdobić listkami pietruszki. Po ostudzeniu wstawić do lodówki. Podawać z ładnie ułożonymi plasterkami cytryny.
Wszystkie przepisy