Składniki:
Składniki na 2 porcję: filet 2 sztuki
łyżka miodu
estragon
oregano
tymianek
Na sos: por biała cześć
natka pietruszki posiekana
tymianek
bulion oliwa z oliwek z ziołami
śmietana 18%
masło.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Sposób przygotowania: 1.Filet przyprawiamy solą, pieprzem smarujemy miodem i posypujemy posiekanymi ziołami. 2.Sos- por kroimy w wzdłuż i siekamy. Przesmażamy to na maśle, dodajemy posiekany tymianek i pietruszkę następnie zalewamy bulionem dodajemy śmietanę i delikatnie zagęszczamy. 3.Doprawiamy do smaku. 4.Filet obsmażamy. 5.Sos wylewamy na talerz i układamy na nim fileta i dekorujemy.
Wszystkie przepisy