Składniki:
filet z kurczaka: 60 dkg
rozmaryn: 1 łyżka
oregano:1 łyżka
tarta bułka; 1 szklanka
starty parmezan:1 łyżka
jajka:2
woda:2 łyżeczki
oliwa: 3 łyżki
sół
pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

W misce dokładnie rozmieszać jajka z wodą Filety oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem., dokładnie wetrzeć przyprawy w mięso, odstawić na 30 minut. Każdą porcje zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu odwracając co 3 minuty do momentu aż mięso będzie odpowiednio wypieczone. Niezapomniany smak!
Wszystkie przepisy