Składniki:
1 duzy ogórek sałatkowy ,1/4 strączka czerwonej papryki
25 dag twarozku śmietankowego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól
poieprz
3 łyżki śmietanki kremówki
zielenina-natka pietruszki
szczypiorek ,kilka listków sałaty pekińskiej. 1 francuzka bagietka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

ogórek dokładnie umyć następnie podzielić wzdłuż na ołowę.Usunąć delikatnie środek zawierający pestki.następnie pgórek pokroić na osiem kawałków.Paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę.Połowę twarożku rozetrzeć z słodką papryką ,solą ,pieprzem , i połową śmietany na jednolitą masę o konsystencji gęstego kremu. Masę przełożyć do sprycy ,wycisnąć finezyjnie do czterech kawałków ogórka.udekorować kosteczkami papryki.Natkę ,szczypiorek umyć ,osuszyć i drobno posiekać.Rozetrzeć z pozostałą częścią twarożku i śmietany.Doprawić ,dodać zieleninę i wymieszać.Masę przełożyć do szprycy i wycisnąć finezyjnie do pozostałych kawałków ogórka.Udekorować zieleniną.Podawać na liściu sałaty z kromeczką bagietki. Smacznego
Wszystkie przepisy