Składniki:
mięso najlepiej łopatka 1kg,cebula 0,5 kg,ogórek kiszony 5szt,koncentrat pomidorowy mała puszka,vegeta,pieprz,majeranek,natka pietruszki suszona,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

mięso pokroić całkiem nieduże kawałki przyprawić vegetą, pieprzem ,majerankiem oraz natką pietruszki,podsmażając lekko przypalić potem podlać wodą chwile podusić pod pokrywą następnie dodać cebule pokrojoną w półksiężyc doprawioną majerankiem,vegetą, i natką pietruszki poczekać aż cebula prawie się rozpuści wtedy dodać ogórka kiszonego pokrojonego w pół ćwiartki podusić to razem aż mięso będzie miękkie na końcu dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.Najlepiej smakuje z frytkami własnej roboty pociętymi w talarki.
Wszystkie przepisy