Składniki:
5 jaj
1szklanka cukru" BISZKOPT
0.5 szklanki maki przennej
0.5 szkalnki maki ku\rupaczatki
1łyżeczka proszku do pieczenia
KREM 1/2 litra śmietany 30 lub 36%
1łyżka cukru pudru
1serek waniliowy 400g
POŃCZ 2łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3łyżeczki kawy kapucino waniowej
2 łyżeczki spirytusu
2łyżeczki cukru

2grześki czekoladowe
1galaretka cytrynowa,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

BISZKOPT białak ubić+cukier+żółtka+mąka+prosze- wymieszać i podziełić na pół KREM śmietane ubić z cukrem pudrem= serek i dodać galaretkę (rozpuszczoną 1/3 szklanki wody) POŃCZ kawe zalewamy 1/2 szklanką przygotowanej wody dodając spirytus i cukier. Uzupełnić do pełnej szklanki wodą. Wystudzić Biszkopt nasączyć połową pończu posmarować 3/4 kremu położyć drugą część biszkoptu (nasączamy go frugą połową pończu) i posmarować 1/4 kremu i posypać 2 grześkami startymi na tarce.
Wszystkie przepisy