Składniki:
Filet z dorsza 80dag
cynamon 2 łyżeczki
świeży estragon 4 łyżki
oliwa z oliwek 8 łyżek
skórka cytrynowa 2 łyżki
sok pomarańczowy 8 łyżek
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Mieszamy w miseczce cynamon, siekany estragon, otartą skórkę cytrynową, sok pomarańczowy i oliwę. Umyte wcześniej filety z dorsza solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i zalewamy przygotowaną marynatą. Tak przygotowaną rybę wkładamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy 4 torebki z folii aluminiowej do każdej wkładamy porcję ryby wraz z zalewą i zapiekamy w piekarniku ok. 10-15min. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Wszystkie przepisy