Składniki:
0,5 kg sera białego(może być tez już zmielony)
1 kostka margaryny
1 szklanki cukru
3 łyżki kakao
6 paczek herbatników
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Margaryne utrzec z cukrem na puch; dodawac po lyzce sera bialego dokladnie ucierajac. Mase serowa podzielic na pol; do pierwszej dodac kakao, wymieszac; do drugiej można dodać sok z cytryny wymieszać; herbatniki ułożyć na papierze w następujący sposób 7 sztuk na 3 rzędy; wyłożyć masę kakaowa; przykryć następną warstwa herbatników; wyłożyć masę cytrynowa; zwinąć herbatniki do środka mocno ściskając; włożyć do lodówki żeby zastygło;polać polewą czekoladową
Wszystkie przepisy