Składniki:
50 dag filetów z dorsza
3 łyżki oleju
6 pomidorów
3 cebule
1-2 ząbki czosnku
szczypta imbiru
ostra papryka
1 łyżka wegety
sól
mąka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebulę oczyścić, umyć i posiekać w drobną kostkę. Pomidory sparzyć i również pokroić w kostkę. W szybkowarze rozgrzać olej i szybko zrumienić filety. Następnie dodać cebulę, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku ostrą papryką, imbirem i wegetą. Szybkowar szczelnie zamknąć, dusić potrawę około 15 minut.
Wszystkie przepisy