Składniki:
Ciasto: XXL Ciasto o smaku czekoladowym
4 jajka
200g roztopionej i ostudzonej margaryny
100ml wody. Masa: Masa Śmietanowa o smaku Śmietankowym
0,5l schłodzonej
słodkiej śmietanki 30%. Dekoracja: 1 opakowanie Polewy gotowej czekoladowej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Ciasto: Formę prostokątną o wymiarach 40x14 wyłożyć papierem do pieczenia. Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajka, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach ok.5 minut do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze.175°C przez ok 1 godzinę. Wystudzone ciasto przekroić ostrym nożem na trzy warstwy. Polewę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masa: 0,5l mocno schłodzonej śmietanki 30% ubijać mikserem. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsypać do śmietanki i delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Gotową masą przełożyć warstwy ciasta. Wierzch i boki posmarować masą, udekorować startą polewą czekoladową. Do czasu podania przechowywać w lodówce.
Wszystkie przepisy