Składniki:
mąka pszenna: 3 szkl.
mąka krupczatka: 1 szkl.
cukier: 1 szkl.
mleko: 1 szkl.
olej: 1/2 szkl.
drożdże: 5 dag.
jaja: 4 sztuki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Zmieszać łyżką jaja, cukier, zimne mleko, olej i drożdże. Pozostawić w temperaturze pokojowej na całą noc. Następnego dnia dodać mąkę i razem wymieszać łyżką. Wyłożyć na posmarowaną blaszkę - wstawić do zimnego piekarnika ustawionego na 180 st. i piec ok.50 min. Gwarantuję, że będzie pyszne i zawsze się udaje.
Wszystkie przepisy