Składniki:
opakowanie biszkoptów okragłych
galaretka o smaku pomarańczowym
2 opakowania serka jogobella
200 ml kremówki
2 łyzki żelatyny rozpuszczonej w pól kubka gorącej wody
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Tortownicę o śr. 21 cm i boki wykładamy biszkoptami. 2. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno łączymy z serkami. Dokładnie mieszamy. 3. Dolewamy przestudzoną żelatynę i ponownie wszystko mieszamy. Wylewamy na biszkopty.Schładzamy dobrze w lodówce. 4. Galaretkę rozrabiamy wg. Przepisu na opakowaniu. 5. Wylewamy na ciasto.Ponownie schładzamy w lodówce.
Wszystkie przepisy