Składniki:
1 duzy pomidor
1 świeży ogórek
1 mała cebula
1 puszka fasolki czerwonej
1 mała puszka kukurydzy
kapusta pekińska
duży jogurt naturalny
łyżeczka majonezu i ketchupu
chilli
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Kapustę pekińską umyć i pokroić w kosteczkę, posiekać cebulkę i wrzucić do kapusty. Ogrórka i pomidora pokroić w średniej wielkości kosteczkę, dodać odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Z jogurtu robimy pikantny sos sałatkowy. Mieszamy jogurt naturalny z łyżeczką majonezu i ketchupu, dodajemy chilli i ponownie mieszamy. Sos musi być pikantny. Nastepnie wlewamy sos do sałatki i mieszamy...SMACZNEGO!!!!
Wszystkie przepisy