Składniki:
300 ml oleju
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki
2 szkl. drobno utartej marchwi na najdrobniejszych oczkach
4 jajka
2 łyż. proszku do pieczenia
2 łyż. sody oczyszczonej
2 łyż. cynamonu
bakalie wg. uznania
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem sodą i cynamonem. Cukier z jajkami utrzeć na pulchną masę. Dodawać w 4 partiach na zmianę mąkę z dodatkami i olej, dokładnie zmiksować. Dodać marchew i miksować. Dodać bakalie - delikatnie wymieszać wlać do formy podłużnej (porcja na formę o wym. 35cm x 12cm x 8cm. Piec w temp 180 C przez 60 minut (można nawet 80 minut) SMACZNEGO
Wszystkie przepisy