Składniki:
1 kg cielęciny (na pieczeń)
1 torebka rozmarynu
4 łyżki musztardy
4 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
250g kiszonej kapusty
3-4 suszone grzyby
szklanka bulionu
olej farsz: 50g suszonych moreli
100g sera typu ROKPOL
150g wędzonego boczku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 5 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Mięso umyć, rozbić tłuczkiem na duży plaster, natrzeć czosnkiem. Rozmaryn, oliwę i musztardę wymieszać, natrzeć mięso tą mieszanką i wstawić do lodówki na 24 godziny (przykryć). 2. Morele pokroić w kostkę, ser pokruszyć. Mięso oczyścić z marynaty, położyć na nim boczek, morele i ser. Mięso zwinąć, związać nicią, obsmażyć na oleju. 3. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć kapustę i grzyby a na to cielęcinę. 4. Piec w 180 stopniach 1,5 godziny podlewając bulionem.
Wszystkie przepisy