Składniki:
8 jaj
28 dag cukru kryształu
16 dag mąki pszennej
4 dag kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: trudny
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

I ciasto 1) Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 stopni C. ok. 30-40 min. 2) Po upieczeniu przekroić na 2 części. II ciasto 1)Białka ubić z cukrem. 2)Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 3)Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni C przez 30 min. Masa: 1)Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń. 2)Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając. Przełożenie placka: 1) I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto -polewa.
Wszystkie przepisy