Składniki:
BISZKOPT: jaja: 4
mąki: 4 łyżki
cukru: 4 łyżki
proszku do pieczenia: 1 łyżeczka MASA BUDYNIOWA: mleka: 1/2 litra,zółtka: 3
cukru: 1/2 szklanki ,mąki ziemniaczanej: 2 łyżki
mąki pszennej: 1 łyżka
cukier waniliowy DODATKI: bita śmietana: 2 torebki
tabliczka czekolady,herbatniki: 3 paczki
krakersy: 1duża paczka
mleko skondensowane: 1puszka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Mleko ugotować na karmel(1 1/2 godz), bitą śmietanę ubić. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową na niej ułożyc herbatniki i rozsmarować karmel. Na karmel ułożyć krakersy a na nie bitą śmietanę. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.
Wszystkie przepisy