Składniki:
5 jajek
szklanka cukru
cukier waniliowy,1 margaryna
6 łyżek miodu
2 łyżki mleka
1 i pół łyzeczki sody oczyszczonej
2 szklanki mąki
przyprawa do pierników.o posmarowania ciasta 1 buteleczka śmietany lub powidła jak kto woli
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym ,dodac do jajek miękką margarynę ubic razem, dosypac mąkę i ubijac na wolnych obrotach miksera , wsypac przyprawę do pierników, płynny miód , mleko i sodkę wymieszc razem i ciepnąc na.koniec do ciasta. Dużą blachę z piekarnika wyłożyc papierem i wylac na nią. ciasto Piec w 160 stopniach 15 minut do zrumienienia ciasta. Po upieczeniu przekroic na 3 częsci smarowac każdą częsc śmietaną i sklejac układając jedno na drugim , wierzch polac polewą czekoladowa.
Wszystkie przepisy