Składniki:
Ciasto:
40 dag maki
1 jajko
1 łyżeczka cukru
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki miodu płynnego
Masa orzechowa:
30 dag zmielonych orzechów
łyżka masła
szklanka cukru
szklanka mleka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje:
Czas: -
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na trzy części, dwie z nich piec (przez 15 min w temperaturze ok. 190`C). Na trzecia część ciasta położyć 30 dag połamanych orzechów (usmażonych na patelni z 2 łyżkami miodu, 0,5 szklanki cukru i 10 dag masła przez około 10 min) i piec. Placki przekładać masą orzechową. MASA: Wszystkie składniki masy chwilę gotować (aż masa zacznie ciemnieć) i taką gorącą masą przekładać placki (ten z orzechami zostawiając na wierzch).
Wszystkie przepisy