Składniki:
Ciasto:
Mąka 2,5szkl.
Margaryna Kasia 0,5 kostki
Żółtka 3szt.
Cukier 0,5szkl.
Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Śmietana 2 łyżeczki
Masa budyniowa
Mleko 1 litr
Budyń czekoladowy 3szt.
Masa serowa: Cukier 0,5szkl.
Margaryna Kasia 0,5 kostki
Żółtka 3szt.
Budyń waniliowy 1szt.
Białka z jajek 6szt
Serki homogenizowane 4szt
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Ciasto:Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy margarynę siekamy nożem. Z cukru i żółtek ucieramy kogel mogel. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Następnie gotujemy budyń. Masa serowa:Cukier utrzeć z margaryną mikserem dodawać żółtka, budyń waniliowy i serki homogenizowane. Z białek ubić pijane i dodać do masy na samym końcu delikatnie wymieszać. Na przygotowana blachę wyłożyć ciasto następnie gorący budyń i na samym końcu masę serową.
Wszystkie przepisy