Składniki:
17,5 dkg margaryny palma
32,5 dkg cukru
3 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
22,5 dkg mąki poznańskiej lub wrocławskiej
1 łyżka kakao
marmolada
15 dkg masła
2 łyżki miodu
5 łyżeczek wody
25 dkg kokosu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

17,5 dkg margaryny+ 17,5 dkg cukru+jajka+cukier wanilii. Proszek do pieczenia+mąka+kakao: wszystkie te składniki wymieszać razem mikserem i wylać na blachę posmarowaną wcześniej lekko tłuszczem np margaryną. Na to wyłożyć cienka warstwę marmolady na całość. Następnie 15 dkg cukru+15 dkg masła+miód +woda wszystko zagotować a następnie do gotującej się masy dodać kokos, całość wymieszać i pogotować chwilkę i wyłożyć jako następna warstwa na blachę wyrównać. Całość piec ok 30-40 min w temp.180-200 stopni C.
Wszystkie przepisy