Składniki:
Składniki: - 1 margaryna - 3 – 4 jajka - 1 szklanka cukru - paczka kleiku ryżowego - łyżeczka proszku do pieczenia - polewa czekoladowa do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka i kleik ryżowy. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć białka z utartym ciastem. Wykładać na blaszkę posmarowaną tłuszczem, formując małe ciasteczka. Piec w temperaturze około 200?C, aż się zarumienią na złoty kolor. Po upieczeniu udekorować polewą czekoladową. Wersja 2: CIASTECZKA KOKOSOWE Jeżeli ktoś lubi ciasteczka kokosowe wystarczy dodać do ciasta wraz z kleikiem ryżowym wiórki kokosowe. I gotowe. Ciasteczka te są pyszne i bardzo proste do zrobienia. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. W mgnieniu oka znikają ze stołu. Polecam i życzę smacznego.
Wszystkie przepisy